Šunka glazovaná medom – okamžitý pikantný recept na zahnanie hladu

Hľadáte recept, ktorý je perfektný na každú príležitosť? Šunka glazovaná medom je jednoduchý recept, ktorý sa dá pripraviť z dostupných ingrediencií a je to najlepší recept, aký kedy ochutnáte. Sladkosť surového medu robí túto šunku ešte lahodnejšou.

Potrebné ingrediencie:

  • Údená polovica šunky s kosťou – 1 ks, úplne uvarená
  • Hnedý cukor – 1 šálka
  • Mletá červená paprika – 1 čajová lyžička
  • Med – 1 šálka
  • Citrónová kôra – 1 polievková lyžica strúhaná
  • Mleté klinčeky – ¼ ČL
  • Mletý zázvor – 1 čajová lyžička

Postup

1. Začnite predhrievaním rúry na 175 °C.

2. Teraz urobte plytké rezy diagonálne cez bok šunky s tukom, ktorý má medzeru asi 2,5 cm.

3. Vytvorte diamantový vzor tak, že urobíte rezy kolmé na prvé.

4. Vezmite veľký pekáč a položte doň šunku hore dnom spolu s 1/2 šálkou vody.

5. Prikryte plech alobalom a pečte ho približne 1 hodinu a 10 minút.

6. Kým šunka nie je úplne upečená, vezmite 2-litrový hrniec a šľahajte v ňom hnedý cukor, zázvor, prírodný med , mletú červenú papriku a klinčeky.

7. Hrniec postavte na mierny plameň a zahrievajte, kým sa cukor úplne nerozpustí. Zmes nechajte úplne vychladnúť a vmiešajte citrónovú kôru.

8. Odstráňte alobal zo šunky a rovnomerne ju potrite medovou polevou.

9. Teraz pečte šunku odkrytú približne 40 až 50 minút, kým nezíska zlatistú farbu. Nezabudnite šunku každých 10 minút potrieť kefkou.

10. Šunku podávajte so zvyšnou medovou polevou a veríme, že tento recept určite poteší každého.

Šunka s medovou glazúrou je perfektnou súčasťou každodenných jedál. Vyzerá, vonia a chutí naozaj úžasne. Navštevujte našu sekciu receptov, kde sa dozviete viac o takýchto skvelých receptoch. 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *