Medovo-škoricové rolky

Rolky sú vždy najlepšie na zahnanie hladu alebo ako predjedlo na párty. Čo ak sú plné živín? Áno! Počuli ste správne. Pripravili sme pre vás rýchly recept na chutné a zdravé rolky s prírodným medom a škoricou. Tieto ľahko pripraviteľné rolky obsahujú množstvo chutných ingrediencií a určite si ich zamilujete. 

Potrebné ingrediencie:

  • Mleté vlašské orechy, opražené – 2 šálky
  • Cukor – 1/4 šálky
  • Mletá škorica – 2 čajové lyžičky
  • Mrazené listové cesto
  • Maslo, rozpustené – 1/2 šálky

Potrebné ingrediencie na sirup:

  • Med – 1/2 šálky
  • Cukor – 1/2 šálky
  • Voda – 1/2 šálky
  • Citrónová šťava – 1 polievková lyžica

Postup

(1) Predhrejte rúru na 175 °C. Teraz v miske zmiešajte cukor, škoricu a vlašské orechy.

(2) Vezmite listové cesto a rozdeľte si ho na niekoľko kusov. Prvý kus listového cesta dajte na pečúci papier a dôkladne ho potrite maslom. Opäť vezmite ďalší kus listového cesta, položte ho navrch a potrite ho maslom. 

(3) Posypte pláty 1/4 šálky zmesi vlašských orechov. Začnite na dlhšej strane a pevne ich zrolujte do želé rolády pomocou voskového papiera, pričom papier počas rolovania odstraňujte. 

(4) Po dokončení tohto postupu rozrežte roládu na štyri menšie rolky a preložte ich do vymastenej zapekacej misy. To isté zopakujte so zvyšným listovým cestom a zmesou vlašských orechov po 1/4 šálky. 

(5) Plechy pečte do svetlohneda alebo 14 – 16 minút – nechajte vychladnúť na mriežke.

(6) Medzitým si vezmite malý hrniec a zmiešajte všetky ingrediencie na sirup. Zmes varte na miernom ohni 5 minút. Nechajte ju 10 minút vychladnúť. 

Pokvapkajte tieto lahodné rolky sirupom, posypte zmesou vlašských orechov a podávajte.

Med je prírodný zdroj energie! Príprava jedál s medom je vynikajúci spôsob, ako ich urobiť chutnejšími a výživnejšími.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *