Rolky sú vždy najlepšie na zahnanie hladu alebo ako predjedlo na párty. Čo ak sú plné živín? Áno! Počuli ste správne. Pripravili sme pre vás rýchly recept na chutné a zdravé rolky s prírodným medom a škoricou. Tieto ľahko pripraviteľné rolky obsahujú množstvo chutných ingrediencií a určite si ich zamilujete.
Potrebné ingrediencie:
- Mleté vlašské orechy, opražené – 2 šálky
- Cukor – 1/4 šálky
- Mletá škorica – 2 čajové lyžičky
- Mrazené listové cesto
- Maslo, rozpustené – 1/2 šálky
Potrebné ingrediencie na sirup:
- Med – 1/2 šálky
- Cukor – 1/2 šálky
- Voda – 1/2 šálky
- Citrónová šťava – 1 polievková lyžica
Postup
(1) Predhrejte rúru na 175 °C. Teraz v miske zmiešajte cukor, škoricu a vlašské orechy.
(2) Vezmite listové cesto a rozdeľte si ho na niekoľko kusov. Prvý kus listového cesta dajte na pečúci papier a dôkladne ho potrite maslom. Opäť vezmite ďalší kus listového cesta, položte ho navrch a potrite ho maslom.
(3) Posypte pláty 1/4 šálky zmesi vlašských orechov. Začnite na dlhšej strane a pevne ich zrolujte do želé rolády pomocou voskového papiera, pričom papier počas rolovania odstraňujte.
(4) Po dokončení tohto postupu rozrežte roládu na štyri menšie rolky a preložte ich do vymastenej zapekacej misy. To isté zopakujte so zvyšným listovým cestom a zmesou vlašských orechov po 1/4 šálky.
(5) Plechy pečte do svetlohneda alebo 14 – 16 minút – nechajte vychladnúť na mriežke.
(6) Medzitým si vezmite malý hrniec a zmiešajte všetky ingrediencie na sirup. Zmes varte na miernom ohni 5 minút. Nechajte ju 10 minút vychladnúť.
Pokvapkajte tieto lahodné rolky sirupom, posypte zmesou vlašských orechov a podávajte.
Med je prírodný zdroj energie! Príprava jedál s medom je vynikajúci spôsob, ako ich urobiť chutnejšími a výživnejšími.

